JOIN US AT CHINOOK WINDS CASINO IN LINCOLN CITY, OR MAY 30TH - JUNE 1ST

Annual Membership to the OAO is \$100 As an OAO Member, Conference Registration is only \$99 until May 31st After May 1st, Conference Registration is \$149 Non-Member Conference Registration is \$249 until May 1st After May 1st, Conference Registration is \$299

Guest Speakers



AARLAN ACETO, OD VP, United Opticians Association ABO-C Prep Course



CIRA COLLINS, ABOM National Speaker and Latent Ambassador



PHERNELL WALKER, ABOM National Speaker and Owner of Pure Optics



National Speaker and Owner of Optical Marketing Group ANDREW BRUCE, ABOM National Speaker and Owner of ASB Optics



RIC PERALTA, ABOC *Optical Jedi and Transitions Healthy Sight Ambassador*

AND MORE!



Opticians Association — of Oregon —

FACEBOOK

LINKEDIN

OREGONOPTICIAN.ORG

Time	Room TBD	Room TBD	Room TBD	
Friday 5/30	RE	GISTRATION & MEET AND GR	REET	
	5:00 PM – 6:00 PM			
6:00pm-650pm	Course Title: How We Visualize Our Reality – Level II Speaker Name: Michael Gatti, ABO, LDO, NCLE, BA Sponsored By - HOYA			
7:00pm-7:50pm	Course Title: Differentiate Your Practice – Create A Magical Experience Speaker Name: Michael Gatti, ABO, LDO. NCLE, BA Sponsored By - HOYA			
	VENDOR HALL AND HAPPY HOUR 8:00 PM – 10:00 PM – Sponsored by HOYA			
Saturday 5/31		REGISTRATION & BREAKFAS 7:00 AM – 8:00 AM	ST ST	
		– 1 HOUR ABO CREDIT – 9:00 AM	MEETING	
9:00AM-9:50AM	Course Title: Opthalmic Lenses from A-Z, Part 1	Course Title: Is All High Index Created Equal? Level II		
	Speaker Name: Phernell Walker, MBA, LDO, ABOM, NCLEM	Speaker Name: Andrew Bruce, LDO, ABOM, NCLEM, FCLSA	ABO Review Course 6 Hours Total Non-Credit	
	Sponsored By: Pure Optics	Sponsored By: Mitsui Chemicals		
10:00AM-10:50AM	Course Title: Opthalmic Lenses from A-Z, Part 2 1 Hour Speaker Name: Phernell Walker, MBA, LDO, ABOM, NCLEM Sponsored By: Pure Optics	Course Title: The Understanded Premium High Index – Level II 1 Hour Speaker Name: Andrew Bruce, LDO, ABOM, NCLEM, FCLSA	Speaker Name: Aarlen Aceto, O.D. The United Opticians Association	
		Sponsored By: Mitsui Chemicals		
VENDOR HALL 11:00 AM – 2:00 PM LUNCH 11:00 AM – 12:00 PM				
2:00pm-2:50pm	Course Title: MBA Methods to Frame Inventory 1 Hour Speaker Name: Phernell Walker, MBA, LDO, ABOM, NCLEM Sponsored By: Pure Optics	Course Title: Index Matching for Optical Excellence – Level II 1 Hour Speaker Name: Andrew Bruce, LDO, ABOM, NCLEM, FCLSA Sponsored By: Mitsui Chemicals	ABO Review Course (Continued) Speaker Name: Aarlen Aceto, O.D.	
3:00pm-3:50pm	PROFESSIONAL ROUND TABLE 1 HOUR ABO CREDIT			
4:00pm-4:50pm	Course Title: Managing Your Patient's Budget Needs – Level I 1 Hour Speaker Name: Chris Millet Sponsored By: Modern Optical	Course Title: The Psychology of Perfect 1 Hour Speaker Name: Bill Gerber Sponsored By: OMG		
5:00pm-5:50pm	Course Title: Time to Dispense 1 Hour Speaker Name: Ric Peralta Sponsored By: Artisan	Course Title: The Psychology of Experience 1 Hour Speaker Name: Bill Gerber Sponsored By: OMG		
		ALL AND DINNER	Wis-	

7:00 pm – 10:00 pm

•••

Time	Room TBD	Room TBD	Room TBD	
Sunday 6/1		BREAKFAST 7:00 AM – 8:00 AM		
8:00am-8:50am	Course Title: The Art of NO 1 Hour Speaker Name: Julie Ryan Sponsored By: Gresham Optical	Course Title: Sunglasses: Not Just for Summer Anymore 1 Hour Speaker Name: Dr. Aarlan Aceto Sponsored By: UOA	Course Title: Frame Styling with Science and Savvy to Minimize Thickness and Maximize Patient Delight – Level III 1 Hour Speaker Name: Cira Collins, ABOM Sponsored By: Optical Intuition	
9:00AM-9:50AM	Course Title: Myopia: An Up- Close Study – Level III 1 Hour Speaker Name: James Armstrong, ABOC Sponsored By: VSP	Course Title: Progressive Lens Fitting Techniques for Today's Technology – Level III 1 Hour Speaker Name: Dr. Aalan Aceto Sponsored By: UOA	Course Title: Fungus, Protozoa, Bacteria, Oh My! – Level 1 (NCLE) 1 Hour Speaker Name: Cira Collins Sponsored By: Optical Intuition	
10:00AM-10:50AM	Course Title: Welcoming Patients to Presbyopia – Level 1 1 Hour Speaker Name: Peter Camp Sponsored By: Essilor	Course Title: Creating Patient Touch Points – Level III 1 Hour Speaker Name: Dr. Aarlan AcetoSponsored By: UOA	Course Title: Tackling the Eyecare Needs of Athletes: An Introduction to Sports Vision Opticianry – Level II 1 Hour Speaker Name: Cira Collins, ABOM Sponsored By: Optical Intuition	
11:00am-11:50am	Course Title: Transitions: What is Good Vision – Level 1 1 Hour Speaker Name: Peter Camp Sponsored By: Essilor	Course Title: Creating Patient Touch Points Continued 1 Hour Speaker Name: Dr. Aarlan Aceto Sponsored By: UOA	Course Title: It IS All In Their Head: An Introduction to Neuro-Opticianry – Level II 1 Hour Speaker Name: Cira Collins, ABOM Sponsored By: Optical Intuition	

